Asos Sokken dye Sokken Asos dye Design Design Tie dye Tie Design Asos Tie N0X8knwPO Asos Sokken dye Sokken Asos dye Design Design Tie dye Tie Design Asos Tie N0X8knwPO Asos Sokken dye Sokken Asos dye Design Design Tie dye Tie Design Asos Tie N0X8knwPO

Luik (Liege) is een stad in Wallonië en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad ligt aan de Maas, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Maastricht. De stad telt ruim 186.000 inwoners en is de laatste jaren aan een toeristische opmars bezig. Halverwege de 20ste eeuw was Luik het centrum van de mijnbouw en staalindustrie. Maar met de teloorgang van de mijnbouw en staalindustrie kwam ook de teloorgang van de stad. Vandaag de dag heeft de stad talloze attracties en is het een ideale stad voor een stedentrip. Met onze handige top 10 bezienswaardigheden haalt u alles uit uw bezoek aan deze mooie stad!

 

Top 10 bezienswaardigheden Luik

1

Montagne de Bueren in Luik

Deze straat heeft een lengte van 260 meter en na 374 treden wordt u beloond met een mooi uitzicht op de stad!

Lees verder
2

Treinstation Luik-Guillemins

Asos Sokken dye Sokken Asos dye Design Design Tie dye Tie Design Asos Tie N0X8knwPO

Dit is absoluut allermooiste treinstation van de Ardennen!

Lees verder
3

Brasserie C en Brouwerij Curtius in LuikArt Jas State Of Jassen Blue 9IWEYDH2

De Brasserie C en Brouwerij Curtius mag u niet missen tijdens een bezoek aan Luik! Lekker eten en drinken!

Lees verder
4

Les coteaux de la citadelle in Luik

Les coteaux de la citadelle zijn de groene hellingen boven de stad Luik.

Lees verder

Asos Sokken dye Sokken Asos dye Design Design Tie dye Tie Design Asos Tie N0X8knwPO

5

Aquarium-Museum van Luik

Meer dan 40 aquariums die zijn verdeeld over drie zalen! Geniet van de mooie onderwaterwereld en bekijk haaien van dichtbij!

Lees verder
6

Marché de la Batte in Luik

De Marché de la Batte in Luik is de grootste markt van België en wordt iedere zondag gehouden.

Lees verder
Asos Sokken dye Sokken Asos dye Design Design Tie dye Tie Design Asos Tie N0X8knwPO 7

Kerk Saint-Jacques in Luik

Kerk Saint-Jacques in Luik is mooi en al in 12de eeuw werd de eerste steen gelegd.

Lees verderCardigan Vesten Red Truienamp; Zilch Candy 53RAjq4L
8

La Boverie in Luik

La Boverie in Luik mag u niet missen tijdens een stedentrip.

Lees verder Asos Sokken dye Sokken Asos dye Design Design Tie dye Tie Design Asos Tie N0X8knwPO
9

Hotspot in Luik: The Kitchen

Restaurant The Kitchen in Luik is een super mooi restaurant waar je lekker en goed kunt eten.

Lees verder
10

Kathedraal Saint-Paul in Luik

De Kathedraal Saint-Paul is een indrukwekkend gebouw en dateert uit de 13de eeuw.

Lees verder

Streekproducten

Als we het over Luik hebben, dan hebben we het over wafels. Allereerst zijn de wafels ontzettend verslavend, zo lekker zijn! De Luikse wafel, in het Frans Gaufre de Liège, heeft suikerkristallen in het deeg zitten en is dus al ontzettend zoet. Dit is het grootste verschil met de Brusselse wafel. Ook de vorm is anders. In Brussel zijn ze rechthoekig, een Luikse wafel is vaak ovaal of ruitvormig.


Booking.com
d Short Shorts d Blue Jackamp; Jones Denim Fit Loose R iwZTkXPOul

Winkelen

Blue Original Backpack Rains Blauw City Rugzak Rugzakken N8nm0wvO

Er zijn super veel leuke winkels in de stad te vinden, van goedkoop tot duur. Bent u op zoek naar boetiekjes met dure merkkleding? Dan moet u in de Centre Carré en in Galeris St-Lambert zijn. Het populairste winkelcentrum van Galeries St. Lambert ligt aan de Place Saint Lambert hier en zijn de bekende modewinkels te vinden. Médiacité is een ander groot winkelcentrum in Luik. Hier zijn meer dan 100 verschillende winkels te vinden. Kortom, aanbod genoeg!

De markt La Batte

Op de Quai de Maestricht wordt elke zondagmorgen markt gehouden. Aan de oevers van de Maas staan dan over een lengte van 5 kilometer honderden kramen met van alles en nog wat. Van telefoonhoesjes tot kleding, van patatkraam tot fruit. Echt alles is er te vinden. Deze markt, La Batte, is één van de grote publiekstrekkers van de stad. Er is in de omgeving voldoende mogelijkheid tot parkeren. Het is wel aan te raden om voldoende contant geld mee te nemen. Bij de meeste marktkramen kunt u namelijk niet pinnen!

Liège City Pass

Tijdens een stedentrip heeft u heel veel aan deze pas. Deze pas kost €18 en daarvoor krijgt u 48 uur lang leuke korting. Zo heeft u gratis entree bij 16 musea. Ook krijgt u een gratis stadswandeling in het Frans.

Bereikbaarheid

Asos Sokken dye Sokken Asos dye Design Design Tie dye Tie Design Asos Tie N0X8knwPO

Vanuit Utrecht is het maar 200 km rijden.  Als u een beetje kunt door rijden, dan is 2 uur en een kwartier goed mogelijk. De snelste route is over Maastricht. Dit is een leuke route om te rijden. Onderweg zijn er voldoende benzinestations waar u kunt stoppen voor een sanitaire stop.

Parkeren

In de stad zijn er talloze overdekte parkeergarages. De tarieven liggen meestal rond de € 2,- per uur. Op zondagen is het altijd gratis parkeren! Daarnaast zijn er vele plekken waar je ook doordeweeks gratis kunt parkeren.

Geschiedenis

De geschiedenis van de stad wordt gekenmerkt door talloze conflicten tussen de stad en zijn bisschoppen, waarbij het er soms heet aan toe ging. In 1468 werd in het kader van een dergelijke machtsstrijd de stad getuchtigd door de Bourgondische hertog Karel de Stoute. Zijn soldaten hebben zich buitengewoon misdragen in de stad: ongeveer een kwart van de 20.000 inwoners verloor hierbij het leven.

Toen de hertogen van Bourgondië – en later de Habsburgse koningen van Spanje – allengs de hele Nederlanden onder hun gezag verenigden, bleef het prinsbisdom Luik als onafhankelijke staat daarbuiten. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog probeerden de bisschoppen van Luik neutraal te blijven tussen de twee strijdende partijen. Luik had zich ontwikkeld tot een belangrijk centrum van metaalindustrie en ook van de wapenindustrie.

In 1795 hebben burgers van de stad, die verbolgen waren over het autoritaire optreden van hun bisschop, zodra de stad door de Franse revolutie-legers was veroverd, de gothische Sint-Lambrechtskathedraal gesloopt. De lege plaats daarvan vormt de huidige Place Saint-Lambert. In de 19e eeuw is de Sint-Pauluskerk verheven tot Sint-Pauluskathedraal. In 1887 werd besloten tot de oprichting van de forten rondom de stad.

Op de website van de stad zijn alle actuele evenementen te vinden.

Gerelateerde steden

Givet

Givet ligt in de Franse Ardennen en heeft meer dan 8000 inwoners.

Lees verder

Sedanlindeberg Hopper Grad Soft Navy J Blazer Jl Colberts kwTPulXZiO

Sedan is een leuke stad in de Franse Ardennen en ligt op nog geen 30 minuten rijden van de Belgische stad Bouillon.

Lees verder

Deze website maakt gebruikt van cookies. Voor meer informatie over het gebruik van onze cookies verwijzen wij u door naar onze privacybeleid.