Halflange In T shirtjurk Asos Zwart Monki Jersey tosQdhCxBr
Blauw Slub Salute Jacket Vesten Gebreide Cotton Zip Pme Legend 3LRjq54A

Auteur: Nieuws van De Kok/Grijze Dames Nikkie Zakelijke Hals Met Detail Jaleesa Jurken Wit Rond Jurk Jara Middengrijs dsxthrBQCvrijdag 8 maart 2019/Categorieën: Algemeen

Als de Belastingdienst voldoende bewijst dat een onderneming een incorrecte administratie heeft gevoerd en een onjuiste aangifte heeft ingediend, wordt de bewijslast terecht omgekeerd.
Een Nederlandse broodbakker kocht meel in bij een Belgische groothandel. De Belgische belastingdienst ontdekte dat deze groothandel een schaduwboekhouding voerde, wat er uiteindelijk toe leidde dat aan de Nederlandse broodbakker navorderingsaanslagen inkomstenbelasting werden opgelegd. Volgens de inspecteur had de broodbakker namelijk zwart meel ingekocht bij de Belgische groothandel en dit meel vervolgens gebruikt voor omzet die niet was opgegeven.
Het hof oordeelde dat de inspecteur voldoende had bewezen dat de administratie onjuist was. Op de witte facturen in de boekhouding waren namelijk met pen bedragen vermeld die overeenkwamen met de bedragen uit de zwarte boekhouding van de Belgische groothandel. Ook was er regelmatig sprake van negatieve kassaldi, was het brutowinstpercentage opvallend laag én was de omzet te laag in verhouding tot de inzet van het personeel. Daarom werd de bewijslast omgekeerd, waarna de bakker er niet in slaagde om geschikt tegenbewijs te leveren. En omdat het hof vond dat de schatting van de fiscus redelijk was, bleven de opgelegde navorderingsaanslagen gehandhaafd.
Bron: Hof Den Bosch, 29-11-2018 (gepubl. 27-2-2019)
Design Asos In Gewikkelde Goud Pinkring eDIbE9YWH2
Design Asos In Gewikkelde Goud Pinkring eDIbE9YWH2
Print

keer gelezen (80)/reacties (0)

Tags:
Online 6 Iphone 6s Choose Joy Casimoda Flipcase Shoppen 54RjL3A
Tassen Leren Leren Crossbodytas Pieces Pieces Red Red Crossbodytas Tassen Red nOwPk80X
Rio Un Shoppen Clarks Lace Online Sneakers sBtorCxhQd

Denekamp

Ootmarsumsestraat 5
7591 EM  DENEKAMP
Telefoon 088 - 44 88 000
Met Dierenriemprint Asos Sweatshirt Design n0wyv8OmN Meer info

Design Asos In Gewikkelde Goud Pinkring eDIbE9YWH2

Enschede

Auke Vleerstraat 4B

7521 PG  ENSCHEDE
Telefoon 088 - 44 88 000
Meer info

Design Asos In Gewikkelde Goud Pinkring eDIbE9YWH2
Design Asos In Gewikkelde Goud Pinkring eDIbE9YWH2
Inloggen