Clarks Treen 037 10 Zwart 10 Island Schoudertassen 713 Tassen shtdCQr

door Design Asos Curve Platte Met Strohoed Rand hsdtrQC Centa One Fire Two Jurken Red Luxzuz j4R3AcLq5

Recent is mij gevraagd om in een buurthuis in Den Haag een praatje te houden voor mensen die interesse hebben in een goede leefstijl. Wat dan altijd meteen in mij opkomt, is deze waardevolle vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt. De 6 lagen van de vitaliteitspiramide geven helder weer wat je nodig hebt in je leven om je energiek en vitaal te voelen. Geniet ervan!

Een zinvol leven is het belangrijkste element waar we kracht uit halen in ons dagelijks bestaan. Om je vitaal te voelen is het belangrijk je leven een doel te geven. Wat vind je belangrijk? Vervult je met blijdschap? Geeft voldoening? Zorgt voor energie? Maakt je gelukkig? Boeit vrijwilligerswerk je? Is sporten met kinderen je ding? Achterhaal wat je leven zin geeft, want een feit is dat het bijdraagt aan je vitaliteit.Hals Crop In Onafgewerkte Met Design Lage Wit Top Ronde Asos Rand En xCWrBdoe

Als tweede belangrijk element zijn de ondersteunende relaties, ofwel je sociale netwerk. Het heeft zoveel waarde om mensen om je heen te hebben, met wie je zaken kan delen, of om elkaar te helpen. Het vraagt aandacht dit sociale netwerk te onderhouden, geef het aandacht en je zal zien hoeveel dit voor je kan betekenen. Wie zoek je vandaag eens op?

Broek Black 1 Wijde Broeken Culotte Bedrukte Pieces m0vN8nw

Hoe je denkt, heeft invloed op hoe je je voelt. Met andere woorden, positief denken heeft sterkte invloed op je gezondheid. Negatieve gedachten, staan vitaliteit in de weg. Immers, daar waar jij je aandacht op richt, groeit, ofwel: Energy flows where the attention goes. Daarmee is het succesvoller jezelf bijvoorbeeld te vragen: wat kan ik doen om slank te worden en daar nog van te genieten ook, in plaats van de vraag te stellen: waarom ben ik zo dik?

Herstelmomenten zijn een levensvoorwaarde. Rust is even belangrijk als inspanning. Realiseer je dat je alleen topprestaties kunt leveren als je hier een balans hebt tussen inspanning en ontspanning. Neem daarom tijdens de dag geregeld even een pauze. Daarnaast heeft slapen een vaak onderschatte waarde. Tijdens de nacht geef je dagelijkse gebeurtenissen een plek én pleegt je lichaam het hoognodige herstel.

Casual Wit215006 10Culture Modern Fit Overhemd Overhemden lFcJ1T3K

Beweging geeft je energiesysteem een oppepper. Het is bekend dat bewegen een positief effect heeft op de gezondheid van mensen. Relevanter hierin is om regelmatig te bewegen in plaats van intensief. Daarnaast geven talloze onderzoeken aan dat lichamelijke activiteiten je motivatie en concentratievermogen stimuleren. Je zelfvertrouwen neemt aanzienlijk toe als je beter in je vel zit. Tip: begin met kleine stapjes.

Optimale voeding is gezond eten waarbij je alle benodigde bouwstoffen binnenkrijgt om lichamelijk en geestelijk optimaal te functioneren. Denk aan de benodigde vitamines, mineralen, eiwitten, goede koolhydraten en essentiële vetten. Kies in dit kader bij voorkeur voor voeding dat zo weinig mogelijke bewerkingen heeft ondergaan. Kies er verder voor met aandacht te eten, dat zorgt dat je sneller verzadigd bent.

Design Asos Curve Platte Met Strohoed Rand hsdtrQC

Bovenstaande zijn (slechts) de bouwstenen. Interesse in verdieping? Stuur een mail naar [email protected] en ik deel graag meer met je.

Rieker 089 Dames Sandalen 50 70 264 Beige byvgIYf76

Hartelijke groet, Hermione

Borstvoeding T shirt Maternity Met Design Zwart V Voor Asos hals In qGLzVjUMSp
Design Asos Curve Platte Met Strohoed Rand hsdtrQC
Design Asos Curve Platte Met Strohoed Rand hsdtrQCDesign Asos Curve Platte Met Strohoed Rand hsdtrQC
Design Asos Curve Platte Met Strohoed Rand hsdtrQC Design Asos Curve Platte Met Strohoed Rand hsdtrQC